Lange remser med kantebånd på 1-2-3!

Når man syr, får man ofte bruk for å kante et plagg. Det er en veldig pen avslutning både på en halsåpning, nederst på et erme, eller langs benåpningen på en body for å nevne noen få. Jeg har laget en video som viser deg hvordan du skjærer ut lange remser med kantebånd steg for steg. Videoen er faktisk fra 2016, men dette er jo like aktuelt nå som det var den gangen.

Hvis du skal kante et plagg så har du gjerne bruk for strimler av ribb, og gjerne lange strimler! Dette er utrolig kjekt å ha når en skal kante plagg for da slipper man at remsene plutselig blir for korte midt i et plagg. Det fins da ikke noe kjedeligere enn å rekke opp? Teknikken er flott uansett om du har coverstitch eller om du kanter på vanlig symaskin med tvillingnål. 

Mange stoffbutikker selger ferdige strimler med ribb, men visste du at dette er utrolig enkelt å gjøre selv? Jeg bruker kun et par minutter på dette og da har du lange strimler klare til bruk. Jeg trer dem på tomme tørkerullholdere når de er ferdige. Hvis du setter et stativ til tørkerull ved siden av symaskinen din, kan du enkelt tre på rullen når du skal sy.

Du trenger et stykke rundstrikket ribb. Jeg anbefaler å vaske og stryke ribben før du går i gang. 

Slik skjærer du kantebånd på 1-2-3!

Du trenger: Rundstrikket ribb (noe som vil si at stoffet ikke har noen åpning i sidene), skjærematte, en linjal og rullekniv. Du kan nok få til dette med en god stoffsaks også, men dette utstyret gjør det enklere.

Renskjær den øverste kanten før du begynner, så det blir nøyaktig. 

Brett ribben dobbelt, men la det være igjen ca. 10 cm i den ene siden.

Mål opp så bred ribb som du vil ha og skjær striper med den avstanden, men kun frem til der bretten slutter. Jeg har kuttet 3,2 cm til mitt kantebåndsapparat som bretter 3 ganger, men velg den bredden som du vil ha. Skal du kante med tvillingnål er det fint å ha litt ekstra. 

Skjær så mange strimler som du ønsker og skjær tvert av nederst. Bruk et skarpt blad på rullekniven. Min var blitt for sløv og skapte litt problemer når jeg skulle skjære ut. 

Brett ut ribben, slik at den delen av stoffet som ikke er skjært opp vender mot deg. Pass på at strimlene er ute av veien. 

Mål fra det punktet som er rett over den øverste strimlen og ned til strimlen i raden under. Gjenta til du har skjært alle strimlene på skrå. 

I begynnelsen og slutten av remsen din får du en spiss. Den er fin til å hjelpe å tre kantebåndsapparatet om du bruker det. 

Da har du plutselig metervis med kantebånd klar til bruk.

Snurr den rundt seg selv , eller tre den rundt en tom tørkerullholder.

Hvis du setter et stativ til tørkerull ved siden av symaskinen din, kan du enkelt tre på rullen når du skal sy.

Kjøper du ferdig kuttet kantebånd eller skjærer du ut selv?

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.