Hvordan sy rysjer - video og 5 gode tips!

Vi ser dem overalt og de er så lekre! Plagg med rysjer kan gjøre et ganske enkelt plagg helt unikt og jeg blir aldri lei! Det finnes mange symønstre som har rysjer i seg, men ikke la deg begrense av at du absolutt må ha et symønster som er ment for rysjer, for dette kan du sy og leke deg med på utallige ulike syprosjekter. Jeg syns det er viktig at man ikke er redd for å leke seg og prøve ut litt. Noen av prosjektene jeg har sydd som jeg har blitt aller mest fornøyd med, har blitt til gjennom prøving og feiling. Og skulle det ikke bli akkurat slik du hadde tenkt, så er det jo bare du selv som vet akkurat det. 

For noen år siden lagde jeg en video som viser deg hvordan du enkelt kan sy rysjer på bukser. Denne teknikken kan du selvsagt bruke på alle slags mulige prosjekter og jeg går grundig gjennom hvordan du rynker stoffet på vanlig symaskin. Ta gjerne en titt på videoen over her. 

5 tips når du syr rysjer

1. Pass på at du velger maksimal stinglengde

2. La være å feste trådene i begynnelsen og slutten

3. Sy to parallelle tråder som ikke krysser hverandre

4. Dra i undertrådene for å rynke og ta deg god tid.

5. Når du syr fast stoffet du har rynket der du vil ha den, sikt mellom de to trådene så unngår du lite pene folder. Det er en av grunnene til at vi syr to rynketråder og ikke en. 

 

 Denne toppen her var egentlig bare en helt vanlig t-skjorte, men ved at jeg sydde på en rysjekant nederst ble den mye finere syns jeg. Når jeg improviserer frem slike rysjekanter, så skjærer jeg ut en remse som er dobbelt så bred som den skal bli når den er ferdig rynket. 

 

 Øverst på denne overdelen her er det rysjekant. Dette er et mønster fra en bok av Heilt Spesiell som jeg har sydd mye av. Og denne er sydd i merinoull. Rysjekanten her var en del av mønsteret. 

Hva syns du om rysjer? 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.