Hemmeligheten bak å lykkes med lycra

Jan 28, 2022

Denne uken har jeg filmet og sydd fremgangsmåte til treningstights i lycra til Syportalen. Et veldig kjekt prosjekt. Lycra er kjempefint til treningstøy og badetøy siden det har så god stretch i både høyden og bredden og siden det på samme tid er stødig og egner seg godt til trening og fysisk aktivitet. 

Selv om dette absolutt er et overkommelig prosjekt, så kan nok noen syns det er litt uvant å sy i lycra. Spesielt om man er...

Les mer

Mitt beste oppbevaringstips til syutstyr

Jul 13, 2021

Er du lei av at alt syutstyret ditt ligger og slenger?
Kanskje du aldri finner igjen rullekniven din? Eller at sytrådene ligger slengt i en skuff der alle trådene har viklet seg sammen i en floke? 

Hvis du har plass der du syr, så anbefaler jeg deg absolutt å velge en vegghengt løsning der alt sammen får sin egen plass. Det er praktisk å få plass til mye på liten plass. For ikke å snakke om hvor dekorativt det er. 

...

Les mer

Kan man kante med jersey?

Apr 19, 2021

Kan jeg kante med jersey, eller må det være ribb?

Dette spørsmålet får jeg ofte. Er det egentlig bare ribb som kan brukes til kanting? Absolutt ikke! Jeg har kantet med alle mulige slags stoff - ikke minst jersey! Her gir jeg deg mine 3  beste tips for å få til kanting med jersey uten å plages. 

Når man skal sy et plagg i strikket stoff/stretch, vil man ofte få behov for å få en pen avslutning enten i...

Les mer

Hvordan sy body

Mar 15, 2021

Det å sy body kommer høyt på listen hos mange som vil lære seg å sy, men mange lar seg stoppe fordi de tror det er så vanskelig. Men vet du hva, det er mye lettere enn du tror. 

For noen år siden lagde jeg en steg-for-steg video som viser deg hvordan du enkelt kan sy body! 

Ta en titt på denne videoen her der jeg viser deg hvordan du enkelt kan sy en body - og det uten å ha mye syerfaring fra før. 

 

Så...

Les mer

3 gode grunner til å vaske stoffene før du syr

Mar 05, 2021

Har du hørt rådet om at man bør vaskene stoffene før man syr? Har du også blitt fristet til å droppe det, fordi du helst vil begynne å sy med en gang? Da kan det være greit å vite hvorfor det er så viktig å vaske stoffene før du syr i dem.

1. Krymp

 De fleste stoff krymper noen prosent i vask. Se for deg at du bruker masse tid på å sy et plagg du er fornøyd med, og så kommer skuffelsen...

Les mer

Hvordan sy rysjer - video og 5 gode tips!

Jan 22, 2021

Vi ser dem overalt og de er så lekre! Plagg med rysjer kan gjøre et ganske enkelt plagg helt unikt og jeg blir aldri lei! Det finnes mange symønstre som har rysjer i seg, men ikke la deg begrense av at du absolutt må ha et symønster som er ment for rysjer, for dette kan du sy og leke deg med på utallige ulike syprosjekter. Jeg syns det er viktig at man ikke er redd for å leke seg og prøve ut litt. Noen av prosjektene jeg har sydd som jeg har...

Les mer

Lange remser med kantebånd på 1-2-3!

Jan 14, 2021

Når man syr, får man ofte bruk for å kante et plagg. Det er en veldig pen avslutning både på en halsåpning, nederst på et erme, eller langs benåpningen på en body for å nevne noen få. Jeg har laget en video som viser deg hvordan du skjærer ut lange remser med kantebånd steg for steg. Videoen er faktisk fra 2016, men dette er jo like aktuelt nå som det var den gangen.

Hvis du skal kante et plagg så...

Les mer
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.